Czym jest żeglarstwo?

Sposób na spędzenie wolnego czasu, sposób na nietypową formę podróżowania, sposób na integrację ze znajomymi bądź poznawanie nowych ludzi – to tylko ułamki możliwości, które daje nam żeglarstwo.

Co więcej możemy osiągnąć poprzez żeglarstwo oraz czym żeglarstwo jest dla mnie postaram się opowiedzieć w tym cyklu artykułów. Żeglarstwo jest niesamowicie różnorodne. Każdy właściwie może znaleźć w nim coś dla siebie. Różnorodność ta wynika w znacznej mierze z akwenów, po których możemy żeglować. Te z kolei korelują w znacznym stopniu z preferencjami potencjalnego żeglarza. Brzmi to dosyć sucho, zatem już wyjaśniam o co chodzi. Żeglujemy po rzekach (a jakże!), jeziorach, zalewach, kanałach, morzach ciepłych, morzach zimnych, oceanach itd., itp. Ile zbiorników tyle możliwości. Mnóstwo jest wody na Świecie zatem miejsca nie brakuje. Cykl artykułów podzieliłem na grupy tematyczne: ✉️ Aby otrzymywać powiadomienia o wszystkich informacjach związanych z Fundacją Galion dopisz się do newslettera. 🎥 Powiadomienia wszystkich filmach otrzymasz gdy zasubskrybujesz nasz kanał oraz klikniesz dzwoneczek wybierając wszystkie. ☕ Możesz również wesprzeć nasze działania poprzez dotację dla Fundacji Galion